CIA DOSYASI /// KEMAL KAPLAN : KENNEDY SUİKASTI ve OPERASYON 40


KEMAL KAPLAN – 11 Ocak 2016

ABD’nin 35. başkanı John F. Kennedy’e yapılan suikastı düzenleyen ekibin içinde CIA ajanları Felix Rodriguez, Porter Goss, ve Barry Seal (Fotorafta sol kenarda ilk üç kişi), olduğu iddia ediliyor.

Yukarıdaki fotoğrafta bulunan 10 kişilik ekip OPERASYON 40 adı verilen CIA ekibidir. Operasyon 40; başta KÜBA krizi, Domuzlar Körfezi, Che Guevera’nın infazı ve Orta Amerika operasyonlarında yer almışlardı.

Yukarıdaki fotoğraf 22 Ocak 1963 yılında Mexico City’de bir gece kulübünde çekilmiş. Paltosuyla yüzünü kapamaya çalışan ise; CIA ajanıTosh Plumlee.

OPERASYON 40 Küba Devrimi’nden sonra 1960 yılında ABD başkanı Eisenhower döneminde kuruldu. Ekibe başkan yardımcısı Richard Nixon başkanlık yapmıştır. (Nixon 1969 yılında başkan oldu.) Küba’da karşı devrim örgütlenmesi için kurulan örgüt başlangıçta 40 CIA ajanından oluştuğu için örgüte OPERASYYON 40 adı verildi. Sonrasında 30 kişi daha katılarak, örgüt 70 kişilik ajanı bünyesinde bulundurdu.

George Bush (baba)’un Teksaslı iş adamlarını ikna ederek Operasyon 40’a mali destek sağladığı ve bu örgütü kendi çıkarları için kullandığını iddia eden gazeteciler bulunuyor.

Operasyon 40 ekibinin içinde bulunan CIA ajanları çeşitli suçlardan sorumlu tutulmuşlar:

Ajanlardan Frank Sturgis: Watergate hırsızı olarak anıldı.
Felix Rodriguez: Che Guevara’nın infazında yer aldı.
Luis Posada Carriles: Yasadışı göç suçlamasıyla sorgulandı. 1976 yılında Venezuela’dan gerçekleşen bir bombalamadan sorumlu tutulduğu için Venezuela devleti tarafından ABD’den istendi.
Orlando Bosch: Şili eski bakanı Orlando Letelier’in 1976’da öldürülmesinden sorumlu tutuldu. Şili yönetimine karşı devrimci örgütleri kurmakla suçlandı.

Etiketlendi:, , ,

www.ozelburoistihhbarat.com

YÜKSEK STRATEJİ TÜRKİYE

strateji, istihbarat, güvenlik, politika, jeo-politik, mizah, terör, araştırma, teknoloji

Fight "Gang Stalking"

Expose illegal stalking by corrupt law enforcement personnel

İSTİHBARAT ALANI

Sınırsız, Seçkin, Sansürsüz, Kemalist Haber Blogu

WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.