TERÖR DOSYASI : Atatürkçü terör örgütü var mı ?


Yılbaşı gecesi 39 savunmaz insanı katleden terör örgütünün adı İslam Devleti’dir. Uzun adı “Irak Şam İslam Devleti”, kısa adı “İslam Devleti”.

Ancak hükümet yetkilileri ve devleti temsil eden kişiler özenle bu ismi kullanmaktan kaçınıyorlar. Eskiden bunun yerine ne idiğü belirsiz bir Arapça kısaltma olan DAEŞ diyorlardı şimdi onu bile anmıyorlar “terör nereden gelirse gelsin” türünde havadan sudan bir söylem tutturuyorlar.

Öyle sanıyorum ki bunun sebebi kendi ideolojileri ile bu katiller arasındaki akrabalığı gizleme arzusudur. IŞİD, siyasal islamcılığın “biraz radikalize olmuş” bir koludur. Anımsayın, eski başbakan Davutoğlu da böyle demiyor muydu? Türkiye’nin islamcılarına kalırsa IŞİD, “laikler tarafından rencide edilmiş” bir grup öfkeli gençtir. Bu utanç verici beyanatlar arşivlerde duruyor. Bunun üzerine kalkıp bir de terörü gerçek adıyla anmalarını, “İslamcı terör” veya en azından “dinci terör” demelerini bekleyemeyiz. Tabi ki lafı geveleyip “terörün dini olmaz, milliyeti olmaz” falan diyeceklerdir.

Siyasal islam tam ondört yıldır bu ülkeyi yönetiyor. Buyrun sonuç ortada. İslamcı iktidarın bize hediyesi her yeni güne kan banyolarıyla uyandığımız, en alçak cinayetlerin kurbanı haline geldiğimiz bir Türkiye’dir. Hem kendi yurdumuzda hem de tüm Ortadoğu’da yaşananlara bakınca çok net görüyoruz, siyasal islam, sadece insanlığın değil müslümanlığın da yüz karası bir ideolojidir. Ama ne müslümanlığın ne de islamın yakasından düşmeye niyeti olmadığı için terör örgütünün adını anmamakta, özenle gizlemektedir. Çünkü katillerin gerçek adının “İslam Devleti” olduğunu söylediğiniz anda insanlar, -en önce de müslümanlar- islamın devletleşmesinin barındırdığı tehlikeleri fark ederler, islamın devletleşmesini savunanlarının ne denli ikiyüzlü, ne denli riyakar olduğunu anlarlar. Yaşamlarına yönelik tehlikenin bilinciyle hareket edip islamcılık ideolojisini siyasetin çöplüğüne bırakıverirler.

“Terör nereden gelirse gelsin” lafı kötü niyetli ve ikiyüzlü bir söylemdir. Bu sadece IŞİD için değil, PKK terörü için de geçerlidir. Geçmişte kendine solcu ya da sosyal demokrat diyenlerin de bunu yaptığını çok gördük. Terör örgütünün adını anmadan terörü kınamak çok ucuz bir numaradır.

Doğrudur, “senin teröristin benim teröristim” diye bir tutum tabi ki kabul edilemez, ama sırf böylesi bir dürüstlük adına canilerin adını anmamak da pek masum bir tavır değildir. Bu da son kertede aynı çirkin amaca hizmet etmektedir. Çünkü, senin, benim falan değil, bu teröristler basbayağı “sizin teröristlerinizdir.”

Var mı bir tane Kemalist terör örgütü?

Var mı sokaklarda bomba patlatan bir Atatürkçü örgüt?

Var mı masum insanları otomatik silahlarla öldüren bir Cumhuriyetçi, bir laik?

Yok. Yok. Yok.

Ama islamcısı var, Amerikancısı var, Kürtçüsü var, etnikçisi var…

Yani kardeşim, bu teröristler, büyük harfle yazıyorum: SİZİN TERÖRİSTLERİNİZ.

Bunun için de bu sorunu siz çözemezsiniz. Bırakın bahçenizi, evinizin içine kadar gelip yerleşmişler, -tıpkı FETÖ’de olduğu gibi- artık bu adamlarla akraba olmuşsunuz. Sizin bunlara tavır almanız en evvela zihnen, sonra fiziken mümkün değil. Şu halinizle, sahne çökene kadar inat edip aşağı inmeyen kötü sesli geçkin şarkıcılara benziyorsunuz. İnin artık istismar ettiğiniz o makamlardan. İnin ve bırakın, bu işi terörle zihnen de siyaseten de bir ilişkisi olmayanlar çözsün.

Deli Gaffar’ın Notları tamamen bağımsız bir kişisel blogtur. Hiçbir siyasi grup, medya kuruluşu ya da şirketin desteği olmadan yayın yapar.

Deli Gaffar’ı takip etmek için
Twitter : @DeliGaffar
Facebook Gaffar Yakınca sayfası
Instagram : deligaffar

Etiketlendi:, ,

www.ozelburoistihhbarat.com

YÜKSEK STRATEJİ TÜRKİYE

strateji, istihbarat, güvenlik, politika, jeo-politik, mizah, terör, araştırma, teknoloji

Fight "Gang Stalking"

Expose illegal stalking by corrupt law enforcement personnel

İSTİHBARAT ALANI

Sınırsız, Seçkin, Sansürsüz, Kemalist Haber Blogu

WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.