RUSYA DOSYASI : Rusya’da Ukrayna istihbarat amblemi histerisi


Rusya’da Ukrayna istihbarat amblemi histerisi

Rusya’da devlet memurları, gazeteciler ve sosyal ağ kullanıcıları, Ukrayna askeri istihbaratının amblemini eleştiriyor.

Rusya’da Ukrayna askeri istihbaratının yeni amblemi histeriye neden oldu.

Ukrayna askeri istihbaratının yeni ambleminde Rusya Federasyonu topraklarını kılıçla delen bir baykuşunun resmi yer aldı. İstihbaratçıların sloganı için Latinceden “Bilge kişi yıldızlara hükmeder” anlamına gelen “Sapiens dominabitur astris” ifadesi kullanıldı.

Ancak Rusya’da adı geçen Ukrayna kurumunun böyle bir resim kullanılmasına büyük tepki gösterildi. Böylece Rusya Başbakan Yardımcısı Dmitriy Rogozin, amblemin “aptalca” olduğunu ileri sürerken Rusya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Mariya Zaharova, “Ukrayna’nın mevcut dertlerine bir dert daha eklendi. Kuşbilimi derdi. Tüm Berkutlar (altın kartal/Ukrayna’nın eski Rusya yanlısı çevik kuvvet timlerinin kullandığı ad) uçup gittikten sonra, baykuşlar eline silah almak zorunda kaldı” şeklinde bir istihza yaptı.

Ukrayna istihbaratının yeni amblemi, sosyal ağ kullanıcılarının da dikkatinden kaçmadı. İnternet kullanıcıları, amblemdeki baykuşu, Rus masallarındaki iğne ile öldürülebilen korkunç bir varlığa benzetti.

Bununla birlikte Rus internet kullanıcıları arasında, “Rusya’nın günümüzde tüm dünya için asıl sorun ve engel olduğunu” itiraf eden ve Rusya Federasyonu’nun Ukrayna’ya ait toprakları işgal ettiğinden dolayı Ukrayna’nın böyle bir amblem kullanmakta haklı olduğunu ifade eden kullanıcılar da var.

Öte yandan Ukrayna askeri istihbaratının yeni amblemi ne zaman kabul ettiğinin kesin tarihi bilinmiyor. Ukrayna istihbaratının resmi Facebook sayfasındaki resimin daha 7 ay önce mart ayında değiştirildiği biliniyor. Ancak Ruslar amblemi şimdi fark etti.

Etiketlendi:, , , ,

www.ozelburoistihhbarat.com

YÜKSEK STRATEJİ TÜRKİYE

strateji, istihbarat, güvenlik, politika, jeo-politik, mizah, terör, araştırma, teknoloji

Fight "Gang Stalking"

Expose illegal stalking by corrupt law enforcement personnel

İSTİHBARAT ALANI

Sınırsız, Seçkin, Sansürsüz, Kemalist Haber Blogu

WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.