CIA DOSYASI /// TEOMAN ALİLİ : Ey CIA !!!


Ey CIA!!!

Teoman Alili

CIA başkanı geldi, ABD Genelkurmay başkanı geldi memleketi "yeniden ABD’nin projelerine dahil mi oluyoruz" sorusu sardı. Hatta "Vatan Savaşı"na "Saray Savaşı" yaftası yapıştıranlar çoktan Türkiye’yi ABD hizmetine soktular bile. Kafa, illa bağımlı olmaya çalışınca başka yol görünmüyor tabi. Meselenin esası kaçıyor ve nesnelliğin yerini öznellik alıyor. Tayyip Erdoğan ne derse o olur yada Erdoğan nereye isterse Türkiye o yöne gider mantığı yanlış. Bugün esas olan çöken ABD emperyalizmi yerine gelişen Avrasya birliğidir. Artık tek kutuplu dünya yok ama iki kutuplu dünya da yok. Yani ABD’nin karşısına Rusya veya Rusya ile Çin ittifakı değil hem ekonomik hem siyasi anlamda büyüyen Avrasya ittifakı dikiliyor. Bunu en iyi gören güç elbette ABD. Washington son durumu gördüğü için ittifaka kama sokmaya çalışıyor ama başarması zor çünkü kendi ittifak alanı Avrasya cephesine gidiyor. Dahası hem Çin hem Rusya’nın en önemli projeleri ABD ittifak alanının tam merkezinden geçiyor. Bu yüzden hem Rusya hem Çin dönüşü olmayan projeleri için her zamankinden çok Türkiye ve Balkanlara ihtiyaç duyuyor. Ortadoğu’da ise mevcut sınırları korumak stratejik duruşları için önemli. Kolaylaştırmak için maddelerle anlatalım;

*NATO çatırdıyor ve bunu artık ABD’de yakından görüyor ve açıklamalarına yansıyor.

*Süper devletler için çöküşün başlangıcı etki alanları veya güttükleri ülkeleri kaybetmeleriyle başlar. Unutulmamalı, önce Varşova Paktı çöktü sonra SSCB. Bugün de önce NATO çatırdıyor.

*Varşova Paktı’nın çöküşünü hızlandıran doğu Avrupa ülkelerinin SSCB’den uzaklaşmasıydı. Bugün NATO içinde ortak operasyon yapma ihtimali iyice zorlaştı çünkü ülkeler arasında stratejik farklılıklar derinleşti. Almanya, Fransa, Türkiye ve ABD çok konuya farklı bakıyor. Bu ülkelere dış halkadan İtalya ve İspanya’yı da katabiliriz.

*NATO’nun en büyük ikinci askeri gücü olan Türkiye, NATO’nun en büyük düşmanı olarak gösterilen Rusya ile ortak askeri operasyonlar yapıyor üstelik operasyonlar için uzun süreli anlaşmalara gidiliyor.

*Türkiye uzun menzilli füze veya hava saldırılarına karşı Rus hava savunma sistemi alma konusunda çalışmalar yapıyor. Rus sistemleri Rusya veya en yakın müttefiklerine karşı kullanılmayacağına göre Türkiye tehtidin nereden geldiğini görüyor.

*Vaktiyle ABD’nin en iddialı projesi olan Büyük Ortadoğu Projesi’nin eşbaşkanlığını yürüten AKP yönetimi bugün projenin en büyük karşıtlarının ittifakı olan Şanghay İşbirliği Örgütü’ne yöneliyor.
*Balkanları kasıp kavuran Soros etkisinin yerini ulusal çıkışlar alıyor. "Stop Soros" isimli gençlik örgütleri yayılıyor.

*Rusya’nın en önemli projesi olan Türk Akımı doğalgaz boru hattının merkezinde Türkiye var. Üstelik proje kadim imparatorlukların mirasını birleştiriyor. Slav, Türk, Makedon ve Macar kadim tarihi aynı hat üzerinde buluşuyor.

*Tarihi İpek Yolu için Çin harekete geçmiş durumda. Çin için bin yıllık tarihi amaç günün ekonomisyle birleşiyor. Türkiye o projenin de merkezinde.

İşte bütün bu maddeleri hatırladıktan sonra öncelikle CIA’ya sesleniyorum ve diyorum ki; eyyy CIA; yapmanız gereken tek şey tarihsel gerçekliğe boyun eğmek ve Avrasya çağının gerçeklerine boyun eğmek. Bunun için;

*ABD, ABD’dir, Türkiye, Türkiye’dir gerçeğini görmelisiniz. Türkiye artık tarihsel gerçeği keşfetmiştir.

*Türkiye’deki gladyo teşkilatınız FETÖ bir gecede Türk gücüne yenildi, deşifre oldu.

*"Kara gücünüz" PKK, Türkiye sınırlarında hendeklere gömüldü.

*Türk Ordusu, Fırat Kalkanı ile IŞİD’e de, PKK’ya da gücünü gösterdi.

*Ortadoğu’nun toprak bütünlüğüne saygı göstereceksiniz. Bölgede saygınlık kazanmak istiyorsanız IŞİD ve PKK’ya karşı yapılan operasyonlara destek vermelisiniz. PKK’ya silah vermeyi kesmelisiniz.

*İran düşmanlığından ve İran düşmanlığı kışkırtıcılığından vazgeçmelisiniz. Müslümanları mezheplerine göre çatıştırmaktan kaçınmalısınız.

*Ekonomik olarak Avrasya çağının gerçeklerine uymak durumundasınız. Küresel dayatmalardan vazgeçmelisiniz.

Demem o ki; artık çağ değişti. İstanbul’un fethinden sonra biten ortaçağ gibi, Türkiye ile Avrasya arasında yeni başlayan süreç atlantik çağını bitiriyor. Artık bu duruma direnen kim olursa olsun çöker.

Teoman Alili
ulusalkanal.com.tr

Etiketlendi:, ,

www.ozelburoistihhbarat.com

YÜKSEK STRATEJİ TÜRKİYE

strateji, istihbarat, güvenlik, politika, jeo-politik, mizah, terör, araştırma, teknoloji

Fight "Gang Stalking"

Expose illegal stalking by corrupt law enforcement personnel

İSTİHBARAT ALANI

Sınırsız, Seçkin, Sansürsüz, Kemalist Haber Blogu

WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.